Emil ikke fornøyd med egen innsats i Skandinavisk-cup

Emil ikke fornøyd med egen innsats i Skandinavisk-cup

Emil har i løpet av helga gått tre harde konkurranser i Skandinavisk-Cup i Voukatti i Finland. Fredag var det klart for 15 km. klassisk. På startstreken var det 156 løpere. Han endte til slutt på en 21 plass blant verdens «nest beste» løpere. Ifølge Emil så følte han seg tung i kroppen og ikke i den formen som han ønsker å være.
Lørdag var det klart for sprint i friteknikk. Emil gikk inn til en sterk tredje beste tid i prologen. I finaleheatene ble Emil slutt ut med knepne 16 hundredeler i kvartfinalen. Han hadde selv større ambisjoner enn en 13 plass og var skuffet og uttalte etter løpet at «dette var rett og slett for dårlig». Det er meget små marginer i sprint og vi kaller dette «stang ut». Vi er likevel svært fornøyde med Emil sin prestasjon mot 168 startende i denne øvelsen. Med tanke på tidligere plasseringer i øvelsen, så forstår vi godt at Emil er skuffet.
Søndag var det klart for helgas siste øvelse i de finske skoger, 15 km. fri. Emil endte til slutt på en 26 plass og var 18 beste norske i mål og kun 1,08 bak vinneren. Ifølge Emil fungerte heller ikke kroppen optimalt. Over 200 sterke skiløpere stillte til start og en 26 plass er sterkt, men vi vet Emil har større ambisjoner på egne vegne. Dette er også helt naturlig så lenge han har hatt meget sterke plasseringer både i fjor og i starten på årets sesong. Vi gratulerer med innsatsen i Finland og toppformen vil nok komme Emil!